30 september 2006

LSD

Neen, niet de populaire drug uit de sixties, maar LSD zoals in Long Slow Distance. Een lange, trage duurloop, van welgeteld 1u20' liep ik eerder op de dag in een mooi decor, het domein van het kasteel van Gaasbeek. Zachte ondergrond en relatief vlak parcours.
Ik stippelde een toertje uit en toevallig bleek dat net 40'. Ik was wel eens nieuwsgierig om te ontdekken of ik datzelfde parcours een tweede keer kon lopen aan net hetzelfde tempo en mooi uitkomen op 1u20'. Ik arriveerde 40' en 13" later terug aan de finish van de tweede ronde. Gelijkmatig tempo heet dat dan!
Eigenlijk gaat het uitstekend deze week. Ik probeer volgende week nog wat meer kilometers te lopen en dan bouw ik even een weekje relatieve rust in. Het principe van de supercompensatie is heilig in de trainingsopbouw, vandaar.

Mijn benen zijn vandaag nog niet aan rusten toe. Ik verwacht dat ze me straks niet in de steek laten op de festivalweide van Rock Ternat, want we gaan er een feestje bouwen! 't Is niet ver van bij me thuis, zo'n 5km. Zou ik ernaar toe lopen?? Hmm, ik moet ook nog terug geraken, he?!

27 september 2006

Herstelduurloopje

Dat was al een hele tijd geleden, een herstelduurloopje.
Sinds begin september ben ik rustig beginnen opbouwen. De conditie was duidelijk niet meer die van eind mei (hoogtepunt 20km door Brussel in 1u21'), en eigenlijk was ik al sinds onze terugkomst van Maleisië begin juli een beetje aan het slabakken. Maar nu, nu gaan we er weer voor.
Na die lange duurloop van zondag (70') en de fartlektraining van gisteren (55') leek een herstelduurloopje me een goed idee. En het ging goed, man. Ik heb 35' kunnen genieten, gemiddelde hartslag 135 bpm, 6km afgelegd op onverharde wegen, door de velden van het Pajottenland...
Het gaf me ook de gelegenheid een parcours uit te zoeken voor de ExTraFit Running Class. Variatie is belangrijk, dus gaan we niet elke keer een groepstraining doen op de "finse piste" achter de sporthal van Lennik. Nee, ik ga jullie ook eens rondleiden in mijn achtertuin.
De voorbereidingen lopen ondertussen verder, het krijgt steeds meer en meer vaste vorm. Ik wil pas starten als het helemaal goed zit. En dan zijn we niet meer te stoppen...

16 september 2006

Rock 'n Run!

Hoe lang loop ik er al niet mee in mijn hoofd, hoeveel heb ik er al niet over verteld, hoeveel mensen heb ik er al niet warm voor gemaakt? De allereerste ExTraFit Running Class. Zo gaat het heten.
Mensen op weg zetten naar een gezonder leven; door meer te bewegen en verstandiger te eten. That's the idea. En daarbovenop nog eens een gepersonaliseerde aanpak, met een uitgewerkt preventief oefenprogramma ter voorkoming van overbelasting en dus drop-out. Simpel uitgelegd; een Start-to-Run, maar dan een stapje verder!

Be prepared, want... coming soon.