30 december 2006

't Stokske

Hmm, na grondig onderzoekswerk, doorgedreven selectie en het passeren van een strenge censuurcommissie werden volgende items weerhouden voor publicatie. Dus, in de categorie "5 dingen die u nog niet wist over mij", hier volgen ze;

1. Ooit droomde ik van een carrière in de showbizz. Als tiener was ik zanger bij "Achille", een schoolband. Veel potten hebben we niet gebroken, maar "we had a hell of a good time"!
2. In diezelfde tienerjaren ontpopte ik me ook tot ontsnappingskoning. Een paar keer sloop ik op zaterdagnacht de slaapkamer uit (waar ik samen met mijn broer sliep), via het raam, op het dak van de veranda naar beneden schuivend en met een gemikte sprong het terras op. Alles werd goed op voorhand gepland; mijn fiets had ik dan ook in de loop van de dag in de struiken verstopt, om er dan mee naar een fuif in de buurt te fietsen. Dat allemaal voor een meisje. Een meisje dat ik nu mijn vrouw mag noemen! Een paar uur later kroop ik via de omgekeerde weg heel stilletjes terug in bed. By the way, mijn ouders hebben nooit iets geweten. Mijn broer is ooit eens wakker geworden. Hij kon gelukkig goed zwijgen.
3. Ik mag zeggen dat ik lijfelijk contact gehad heb met grote muzieksterren zoals Kelis en Michael Franti. 't Is te zeggen, we shook hands, tijdens een optreden.
4. Mijn zus, Mieke, is een topatlete. Ze neemt in 2007 deel aan het WK zwemmen voor atleten met een verstandelijke handicap. Het WK vindt dit jaar plaats in België! Wachtebeke is the place to be. Mieke zal er staan!
5. Sinds een paar weken draag ik de titel Slimste Zomeraar. Die heb ik verdiend tijdens een quiz in m'n stamkroeg, 't Zomercafé. Fijne avond was dat. De ultieme schiftingsvraag waarmee ik uiteindelijk de finale won luidde; "Hoeveel sigaretten zitten er nog in mijn pakske Lucky Strike?" (aldus de quizmaster). Ik had hem zien tellen en had meegeteld: 17!

Hopelijk heb ik jullie kunnen verrassen!

27 december 2006

20 days later

Oh yes, time flies...

Gelukkig is er Geert nog, om me definitief verplicht te voelen nog eens achter mijn schermpje te gaan zitten. Dank u, Geert!

Niet dat ik niets meer te vertellen heb, integendeel. Met het lopen gaat intussen weer helemaal de goede richting uit. En elke keer schiet er wel eens een blog-idee door mijn hoofd tijdens het trainen. Met titel en al! De beste titel wil ik jullie niet onthouden; "Gorilla in de mist". Verder dan de titel wil ik echter niet gaan, de (weers)omstandigheden zijn er niet meer naar. Wie weet wordt de inhoud onder die titel later nog opnieuw actueel...

Voor het eerst zal ik tussen Kerst en Nieuw maar liefst 4 (of 5) trainingen kunnen afwerken. Ik maak al plannen voor die langverwachte eerste veldloop. Wordt beslist een geweldige ervaring. Mogelijk eind januari draag ik dan voor het eerst spikes, en ploeter ik door de modder.

Laat ik maar meteen ook goede voornemens maken vóór het nieuwjaar is. Elke week (minumum) 1 post op m'n blog. En voor het jaar helemaal op z'n einde loopt wil ik nog dat blogstokje dat ik van Geert kreeg aangereikt in dank aannemen. Om daarna weer door te geven, zeker?!

Come and see!

07 december 2006

De wind in de zeilen

Eergisteren liet ik me 's avonds futloos in de zetel neerploffen. Niet echt moe, maar ook niet superfit. Sophie (mijn echtgenote) was al vertrokken naar de volleybaltraining, en ik had de zetel helemaal voor mezelf. Ik miste iets, en wist niet goed wat.

't Was niet de afstandsbediening. Mijn benen begonnen wat te jeuken... Hmm, zou ik nog effe gaan lopen? 't Was wel geen weer geweest die dag. Regen en wind, rotweer. De regendruppels vielen nu niet langer meer uit de hemel naar beneden. De wind was nog niet helemaal gaan liggen. Zeg, ik ben toch geen mietje, zeker!? Op een kleine 3 minuten stond ik helemaal vertrekkensklaar. 20u45.

21u33, en terug thuis. 7,5 km in de benen en ik leek wel herboren!
En wat meer is, mijn knie lijkt er ook terug zin in te hebben. De opgelopen overbelasting verdwijnt stilletjes aan, het knaagdier dat er al een tijdje in verblijft staat op het punt te verhuizen?! Een bevrijd gevoel... hopelijk kan ik nu echt beginnen opbouwen naar begin volgend jaar, en een paar crossen op mijn agenda zetten.

Straks ga ik terug een eindje lopen, eerst nog wat studeren. Volgende week wacht immers het examen van Trainer A (algemeen gedeelte) van de Vlaamse Trainersschool (Bloso).
Zo meteen verdiep ik me in onderwerpen zoals kracht en snelheid, lenigheid, voeding, ... Allemaal geweldig interessant, ongetwijfeld volgt er nog wel eens een bloemlezing op deze blog.

Buiten waait het nu nog harder dan dinsdag. Dus, het lopen gaat straks nog beter gaan!